Voor wie

Jongens en meiden van circa 11 tot 15 jaar die houden van actie en gezelligheid en een beetje duisternis kunnen verdragen!

Wat doen we

De Ruïne in het Groenendaalse Bos is onze uitvalsbasis. Van hieruit doen we (sluip-)spellen in het bos, doen we soms een potje voetbal, oefenen we outdoor technieken en maken we kampvuur. Voor gezellig chillen in onze eigen groepsruimte hebben we gelukkig ook nog tijd. 

Ook gaan we drie keer per jaar op kamp: in de herfst en winter een weekend, in de zomer een week. Tijdens het kamperen ben je veel zelfstandiger dan bij de welpen. Je zet met elkaar de tent op, bouwt een keuken ala Paschalis, kookt en eet met elkaar. De leiding is aanwezig om het allemaal in de goede richting te sturen.

Verder zijn er nog wat andere bijzondere opkomsten bij de Verkenners. Deze en de eerder genoemde kampen staan hieronder op een rijtje:

  • Tikibad: Eens in het jaar gaan we met alle verkenners en leiding naar het tikibad. Hier kan iedereen lekker ontspannen en genieten. Ook is het een mooi moment om de groep wat dichter bij elkaar te brengen.
  • Gourmetten: Tijdens de laatste opkomst voor kerst gaan we met zijn allen gourmetten zodat we allemaal alvast in een feeststemming komen. 
  • Herfstkamp: Dit weekendkamp vindt meestal plaats op het Naaldenveld. Het is bedoeld voor gezelligheid en om mogelijke nieuwe leden die van buitenaf of van de welpen komen te laten wennen aan de groep. 
  • Winterkamp: De winter heeft de kortste dagen. Dat geeft veel mogelijkheden tot leuke sluipspellen in het donker. Daarom gaan we iedere winter een weekend op kamp. Dit gebeurt meestal in Baarn. Wel wordt er goed naar het weer gekeken of het ook verantwoordelijk is om te gaan kamperen.
  • Zomerkamp: Een week lang met vrienden kamperen zonder je ouders. Dat is wat het zomerkamp biedt. Vanaf een mooi terrein ergens in Nederland wordt er gewandeld, gefietst, gezwommen en geshopt. Het is een groot hoogtepunt van het jaar.

Waar en Wanneer

De Verkenners komen elke vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 uur bij elkaar in de Ruïne aan de rand van het Groenendaalse Bos, ingang Mariënheuvel aan de Glipper Dreef.

Leiding

Het leidingteam van de Verkenners bestaat uit Marianne en Martijn aangevuld met diverse hulpleiding. Met zijn allen vullen ze het programma voor de opkomsten in. 

Contributie

De contributie bedraagt € 12,50 per maand, exclusief bijdragen voor kampen en bijzondere opkomsten.

Lid worden

Ben je nieuwsgierig? Je mag vier keer gratis meedoen en daarna beslissen of je lid wilt worden. Voor vragen en informatie kan je mailen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Impressie