Zaterdag 29 oktober vond de jaarlijkse herfstdag van de welpen plaats. Op deze dag wordt er altijd iets speciaals gedaan met elkaar. Dit keer gingen de kinderen op de fiets naar Hillegom, zonder dat ze wisten wat ze gingen doen. Toen ze voor de deur van de Freestyle Gymnastic hal eindigden brak er gejuich los! Het uur daarop hebben de welpen heerlijk gesprongen op de trampolines en in de schuimbakken. Na een leuke groepsfoto was het tijd om naar de blokhut gegaan. Daar hebben we heerlijk pasta gegeten en een sluipspel in het donker gedaan!

Daarnaast is Paul deze dag geïnstalleerd als leiding! Uit het sluipspel kwam naar voren dat Paul voortaan de zwarte panter 'Bagheera' uit het Jungleboek zal zijn. Wij zijn ontzettend blij dat wij Paul leiding mogen noemen en zijn nu al blij met zijn grote inzet!

Kortom, het was een fantastische dag!

 

Een rood-wit gestreepte parachute bungelt aan het topje van de oude ruïne, overal hangen vraagtekens en rood-witte ballonnen glinsteren in het middagzonnetje. De thuisbasis van Scoutinggroep St. Paschalis Baylon zag zaterdag 1 oktober, niet uit als iedere zaterdag. Dat hadden de jeugdleden, ouders, broertjes en zusjes ook al snel door toen zij om 13.30 uur aankwamen in het bos. Ze probeerden zo snel mogelijk de bungelende envelop naar beneden te krijgen. Uit een brief bleek dat Wally (bekend uit de zoekboeken) een foto bij de scoutinggroep wilde maken voor in zijn boek. Hij was echter gevlucht, omdat zijn aartsvijand Yllaw in de buurt was. De kinderen en ouders gingen in groepjes op pad om aanwijzingen te zoeken tijdens de vossenjacht. Ze ontmoetten allerlei personages uit het boek van Wally, zoals tovenaar Wittebaard, Wenda en de timmerman. Bij elk personage hoorde een leuke en uitdagende activiteit. Zo heeft menig Heemsteder kunnen zien hoe de groepjes een hindernissenparcours aflegden, tovertrucjes leerden en een pijl en boog maakten. Na een gezellige middag werden de hints bij elkaar gelegd en werd Wally opgespeurd! Als klap op de vuurpijl kon er toch nog een foto met Wally worden genomen in het bos! Aan het eind van de middag arriveerden er nog meer gasten en kon er met zo’n 100 man van een heerlijke barbecue worden genoten. De kleine regenbuitjes maakten het knus onder de vele zeiltjes en het kampvuur verwarmde iedereen weer. Het was een gezellige dag en iedereen is moe, rozig, maar zeer voldaan naar huis gegaan!

Vrijdagavond 2 september (19.00-21.00 uur) begint het nieuwe seizoen voor de verkenners (11-15 jaar) en de rowans (15-18 jaar). Zaterdagmiddag (13.30 - 16.00 uur) begint het nieuwe seizoen voor de welpen (7-11 jaar). Bij elke leeftijdsgroep zijn nieuwe leden van harte welkom! Kom gezellig een keertje kijken!

Op zaterdag 17 september was het zover; het was tijd voor het jaarlijkse 'overvliegen'! 'Overvliegen betekent zoiets als: 'Naar de volgende speltak gaan' en 'Bewijzen dat je klaar bent voor de volgende stap'. En paradoxaal genoeg heeft het helemaal niets met vliegen te maken, integendeel, het had beter 'overzwemmen' genoemd kunnen worden...

Het was in ieder geval een prachtige zaterdagmiddag! Julius was het enige lid dat zou gaan overvliegen, naar de verkenners. Verkennerleiding Robert en verkenner Joes vergezelden Julius, om hem te helpen én omdat ze zelf nooit zijn overgevlogen. De drie mannen moesten verschillende opdrachten vervullen en kregen bij iedere opdracht een ei. De eieren moesten natuurlijk heel worden gehouden. De opdrachten liepen uiteen van het doorbranden van een touwtje, pionieren, buikglijden en meelhappen tot een parcours over het water. En ja.., dat eindigde in het overzwemmen van de vijver. De mannen hebben het ontzettend goed gedaan en de kinderen hebben ontzettend gelachen! Julius, welkom bij de verkenners!

Beste Leden, Ouders, lezers,

 

Wij wensen jullie allemaal een fijne Koningsdag.

 

De volgende opkomst voor de Welpen is op 7 mei.

De Verkenners en Rowans zien elkaar weer op 6 mei.

 

Fijne vakantie!